Организација на резервни офицери на Република Македонија
Топ вести
Работен состанок со министерката за одбрана
08/02/2022

На 8. февруари раководството на ОРОРСМ, Гоце Георгиев-претседател, Љупчо Вуксанов-потпретседател и Тони Петрески-член на Извршниот одбор, претставник од Министерството за одбрана, оствари работна средба со министерката за одбрана, Славјанка Петровска и државниот секретар Драган Николиќ.
На работната средба министерката беше информирана за реализираните

активности во 2021 година; Програмските активности за 2022 година; приемот на

Организацијата во CIOR како полноправна членка и Јубилејот 70 години од

постоењето на ОРОРСМ 1952-2022 година

Активности
10/08/2022
По повод 21 година од загинувањето на осумтемина бранители кај Љуботенски бачила, 10. август 2001 година...