Организација на резервни офицери на Република Македонија
Топ вести
Работен состанок со министерката за одбрана
12/02/2021

На 12. февруари 2021 година, делегација на Органиацијата на резервни офицери на Република Северна Македонија, во соств: д-р Гоце Георгиев-претседател, Љупчо Вуксанов-потпретседател, Никица Бангиева-секретар и д-р Тони Петрески-член на Извршниот одбор, претставник од Министрството за одбрана, оствари работна средба со министерката за одбрана Радмила Шекеринска на која писуствуваше и државниот секретар, Драган Николич.

На состанокот се разговараше за:

- реализраните активности во 2020 година,

- активностите во 2021 година и

- меѓународните активности во 2021 година.

На крај, делегацијата на ОРОРСМ, изрази голема благодарност до министерката за одбрана Радмила Шекеринска за разбирањето и поддршката на Програмските активности на ОРОРСМ.

Активности
14/05/2022
На14.мај 2022 година, ОРОРСМ врз основа на Програмата за обука на резервните офицери и резервните подофицери реализира гаѓање со АП 7,62 мм ...