Организација на резервни офицери на Република Македонија
Активности ООЕ на ОРОРМ
04/02/2019
На 04 февруари 2019 година,општина Делчево со пригодна свеченост ја одбележа 147-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев...
06/11/2018
На 6.номеври – Денот на раѓањето на генералот Михаило Апостолски и на 8.номеври – Денот на ослободувањето на Штип, во градот под Исарот се чувствуваше славеничка атмосвера...
14/10/2018
Извршниот одбор на ООЕ на ОРОРМ Демир Хисар, со кој раководи рез.поручник Васко Младеновски, организира еднодневен марш на релацијата: с.Доленци-с.Брезово, во должина од 6 км...
23/10/2018
Пред Споменикот на големиот македонски револуционер и деец на тајната македонска организација Гоце Делчев беше одбележан 23-ти Октомври...
11/10/2018
На 11 октомври 2018 година со почеток во 10.00 часот со пригодна свеченост Делчево одбележа 77 години од почетокот на антифашистичкото востание...
07/09/2018
Делчево во празнична атмосфера на 07.09.2018 година ( петок ) одбележа 74 години од ослободувањето на Делчево и 27 години од независноста на Република Македонија...
1 2 3 4 5 6  ... 
Новости
19/10/2018
Во рамките на меѓународната соработка на ОРОРМ со исти или со слични асоцијации на резервни офицери, значаен сегмент преставува и билатералната соработка со повеќе вакви организации на просторот на поранешна Југославија, како и пошироко на Балканот...