Организација на резервни офицери на Република Македонија
Активности ОРОРМ
28/09/2019
На стрелиштето на АРСМ „Долно Оризари„ во Велешкиот регион, на 28 септември (сабота) се реализира еднодневна обука – подготвително гаѓање со АП 7,62 мм на реден број 1...
01/07/2019
Во фокусот на вниманието на 8-та седница на Собранието на ОРОРСМ што се одржа на 1.јули во Скопје, беа повеќе актуелни прашања во врска со остварените активнсоти...
22/06/2019
Традиционалното одбележување на Денот на резервните офицери на Република Македонија, се организира со кондиционо-едукативен марш во Тетовскиот регион...
01/06/2019
На 1.јуни 2019 година на стрелиштето на АРМ „Долно Оризари“ во Велес се реализира Државен натпревар на резервните офицери и...
22/05/2019
Делегација на ОРОРСМ во состав: Љупчо Вуксанов и д-р Гоце Георгиев, учествуваше на две меѓународни активности кои се оддржаа во Република Словенија од 22 до 26 мај 2019 година во Полче – Блед.
18/05/2019
На 18.мај, на стрелиштето „Осој“ во Кичевскиот регион, се реализира еднодневна обука, подготвително гаѓање со АП 7,62мм на реден број 1...
1 2 3 4 5 6  ... 
Новости
01/06/2019
На 1 јуни 2019 година на стрелиштето на АРМ „Долно Оризари“ во Велес, ќе се реализира Државен натпревар на резервните офицери и резервните подофицери во гаѓање со пиштол...