Организација на резервни офицери на Република Македонија
Активности ОРОРМ
01/06/2019
На 1.јуни 2019 година на стрелиштето на АРМ „Долно Оризари“ во Велес се реализира Државен натпревар на резервните офицери и...
22/05/2019
Делегација на ОРОРСМ во состав: Љупчо Вуксанов и д-р Гоце Георгиев, учествуваше на две меѓународни активности кои се оддржаа во Република Словенија од 22 до 26 мај 2019 година во Полче – Блед.
18/05/2019
На 18.мај, на стрелиштето „Осој“ во Кичевскиот регион, се реализира еднодневна обука, подготвително гаѓање со АП 7,62мм на реден број 1...
13/11/2018
Со повеќе културни, хуманитарни, еколошки, спортски и други активности, Скопје ја одбележа 74-годишнината од ослободувањето...
Новости